01 Jul
Συνέντευξη με τους HERCULES

!!!HELLENIC EPIC METAL!!!


Οι HERCULES είναι ένα πολύ ιδιαίτερο συγκρότημα ενός ανθρώπου πιστό στο αυθεντικό Heavy Metal.

Είχαμε μια συζήτηση μαζί του, απολαύστε...


Καλώς όρισες στο Filthy Dogs Of Metal Webzine.

1. Πες μας πότε και γιατί φτιάχτηκαν οι HERCULES.

Στα τέλη του 90 και στις αρχές της νέας χιλιετίας ξεκίνησα να παίζω με διάφορα άτομα υπό άλλα ονόματα. Το όνομα Hercules ήρθε πρόσφατα μετά το Triumphant Victory και ανήκει στην προσπάθεια να ηχογραφήσω επιτέλους κομμάτια μου περασμένων δεκαετιών.

2. Πόσο δύσκολο (ή εύκολο) είναι για έναν μουσικό να συνθέτει μόνος του όλα τα κομμάτια και ποιές οι δυσκολίες που αντιμετωπίζεις κατά την διάρκεια των ηχογραφήσεων;

Η σύνθεση δεν είναι κάτι δύσκολο, είναι θέμα έμπνευσης. Ούτε αντιμετωπίζω ιδιαίτερο πρόβλημα στην ηχογράφηση, αν και εξυπακούεται ότι ως γκρουπ θα ήταν ευκολότερα. Το ελαφρώς δύσκολο και κουραστικό είναι η μίξη, όπου πρέπει να συγχρονίσω τα όργανα και να κάνω διορθώσεις.



3. Η μουσική σου είναι κλασσικό Heavy Metal. Αρκετά ωμός ήχος λόγω drum machine και Home Made ηχογράφησης αλλά κατά την ταπεινή μου άποψη αληθινός. Ποιές είναι οι μπάντες που σε έχουν επηρεάσει και από τί και από πού αντλείς την έμπνευσή σου;

Οι Deep Purple, οι Sabbath και οι Manowar αποτέλεσαν πολύ σημαντικές πρώιμες επιρροές. Μου αρέσει κυρίως ο ωμός και ξερός ήχος και όχι ο πλυμένος με τα πολλά εφέ.

4. Έχεις έρθει σε επαφή με κάποια εταιρεία ώστε να κυκλοφορήσουν οι δουλειές σου και τί είναι προτιμότερο και καλύτερο για τους Hercules; Εταιρεία ή μόνος σου;

Φυσικά έχω έρθει σε επαφή. Όμως έως τώρα καμμιά εταιρεία δεν έχει δεχθεί. Ίσως γιατί είναι τόσο true και αντιεμπορικός ο ήχος που δεν πιστεύουν ότι μπορούν να βγάλουν λεφτά, ακόμα και από το underground metal κοινό. Είμαι όμως ακόμη αισιόδοξος για μια εξαίρεση που μπορεί να εμφανιστεί.



5. Ποιά είναι η γνώμη σου για την Ελληνική Heavy Metal σκηνή, όχι μόνο από συγκροτήματα αλλά και από εταιρείες, περιοδικός τύπος κτλ;

Δεν πολυασχολούμαι με τα δρώμενα είναι η αλήθεια. Μου άρεσαν τα παλιά συγκροτήματα όπως οι Konan, οι Vice Human, οι Εξόριστοι, οι Sarissa και Blood Covered. Επίσης παλιές εταιρείες όπως η Unisound που είχαν προσπαθήσει μέσω true metal περιοδικών να αναβιώσουν το 80's metal. Μου αρέσει το one man band του Validor και άλλες νέες μπάντες. Γίνονται ακόμη καλά φεστιβάλ αληθινού μέταλ αλλά αισθάνομαι ότι η χρυσή εποχή της πρώτης φουρνιάς του metal είναι στη δύση της και η νέα φουρνιά δεν έχει τόσο πάθος.

6. Πώς και συνεργάστηκες με τον Christopher Michael (Axemaster);

Γνωριστήκαμε πριν αρκετά χρόνια μέσω ίντερνετ και αποτέλεσα ως true οπαδός τους τον κυριότερο λόγο να επανενωθεί το αυθεντικό line up του 80, ανεξάρτητα αν τελικά ήρθε γρήγορα το split up. Τον ευχαριστώ πολύ γιατί μου έδωσε το έναυσμα να ξεκινήσω ηχογραφήσεις ως Hercules.



7. Ποιά είναι οι γνώμη σου για τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες; Σε έχουν βοηθήσει για τους Hercules και τί πιστεύεις πως είναι αυτό που κάνει/θα κάνει την μουσική σου να ξεχωρίσει από τις υπόλοιπες Heavy Metal μπάντες;

Ναι, με έχουν βοηθήσει αρκετά και δίνουν τη δυνατότητα σε νέες μπάντες να προωθήσουν τον εαυτό τους. Παράδειγμα το Bandcamp και το YouTube. Ίσως η ωμή ηχογράφηση που λέτε είναι αυτή που κάνει τους Hercules να ξεχωρίζουν.

8. 'Εχεις σκεφτεί να προσλάβεις μέλη για την ολοκλήρωση της μπάντας τόσο στουντιακά όσο και συναυλιακά ή θα παραμείνεις μόνος σου και γιατί;

Φυσικά και θα ήθελα να πρόκειται για κανονικό γκρουπ αντί για one man band. Αλλά φαντάζει δύσκολο να παίξει κανείς σε μια άγνωστη μπάντα με τόσο μεγάλο όνομα. Θα προτιμούσε να παίξει σε μια γνωστή μπάντα με πιο χαμηλούς τόνους. Τίποτα όμως δεν αποκλείεται.

9. Πώς ήταν μέχρι τώρα η ανταπόκριση που είχες από την ξένη αγορά αλλά και από την εγχώρια;

Βλέπω ότι στο εξωτερικό αγαπάνε την μουσική μου πολύ περισσότερο, κάτι λυπητερό για εμένα. Δυστυχώς σήμερα η Ελλάδα των ηρώων έχει κατεβάσει πολύ τον πήχη και όλοι ξινίζουν αν ακούσουν ένα πομπώδες όνομα σαν το Hercules.



10. Τί είναι για σένα το Heavy Metal;

Τρόπος ζωής και όχι απλά μια σκληρή μουσική.

11. Πές μας 10 κυκλοφορίες οι οποίες έχουν μπεί στο αίμα σου.

Manowar - Into Glory Ride, Manowar - Hail To England, Manilla Road - Open The Gates, Manilla Road - Crystal Logic, Axemaster - Blessing In The Skies, Axemaster - Death Before Dishonor, Tyrant - Legions Of The Dead, Tyrant - Too Late To Pray, Thor - Only The Strong, Exodus - Bonded By Blood

12. Eυχαριστούμε πολύ για αυτήν την συνέντευξη. Εμείς σου ευχόμαστε τα καλύτερα για το μέλλον. Το κλείσιμο είναι δικό σου.

Σας ευχαριστώ πολύ και εσάς. Ελπίζω να καταφέρω να βγάλω στο φως αρκετά ακόμη album μου και γιατί όχι να φτιάξω κανονική μπάντα. Ποτέ δεν είναι αργά. Κρατήστε τη φλόγα του metal ζωντανή. Hail Hercules! Hail True Metal!

By Steve the Filthy Dog.


HERCULES Contact:

https://www.facebook.com/bandhercules/

https://herculesgr.bandcamp.com/

Comments
* The email will not be published on the website.